PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarhana Soslu Tavuk ve Çiçek Soğan


Daphne
22.05.16, 14:38
MALZEMELER

3 adet tavuk göğsü
1 adet büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı Karbonat


Sosu İçin;

1 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı Tarhana
Bir tutam tuz

Kızartmak İçin;

1 su bardağı Galete unu
1 su bardağı tarhana

Sunumu İçin;

Çeri domates
Sivri biber

HAZIRLANIŞI
Tavukları büyük küp küp şekilde doğrayın. Sonrasında üzerini kapatacak kadar su ekleyip karbonatı da ekleyip 15-20 dk bu suda bekletin. Sosu için; bir kaba yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine maden suyu, tuz ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın. Un ve tarhanayı da ekleyip son kez çırpın. Başka bir kaba galete unu ve tarhanayı koyup karıştırın. Suda beklettiğiniz tavukları süzüp çöp şişe dizin. Önce sosa ardından galete unlu ve tarhanalı karışıma bulayıp kızartın. Soğanı kızartmak için ise püsküllü kısmını koparmadan baş kısmından soğanı soyun. Sonrasında alt kısmına inmeden soğanı 6 parçaya bölüp biraz içini açın. Onuda sosa ve galete unlu karışıma bulayıp kızartın. Çeri domates ve sivri biberlerle birlikte servis edin.

http://i.hizliresim.com/MJPWr1.jpg (http://hizliresim.com/MJPWr1)