PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saç Uzatan Vitaminler


Kalben
22.05.16, 14:37
Vücudun sağlığı için oldukça gerekli olan vitaminler, saçların uzaması için de önem taşımaktadır. İhtiyaç duyulan vitaminlerin eksiksiz karşılanması, saçların daha güçlü ve hızlı bir şekilde uzamasını sağlayacaktır.

Saçların uzamasında etkili olan vitaminler ve bu vitaminlerin diğer faydaları aşağıda yer almaktadır. Beslenmenizde bu vitaminleri bulundurarak istediğiniz dolgun ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç Uzatan Vitaminler
A vitamini: Saçların güçlenmesini uzamasını sağlayan A vitamini, aynı zamanda cildin güzelleşmesi için de önemli ir rol oynamaktadır. A vitamini eksikliği nedeniyle saç derisinin sağlığını yitirmesi, saçların yavaş uzaması ve kuruması sorunu oluşabilmektedir.

H vitamini: B vitamini etkileri gösteren H vitamini, hücrelerin büyümesinde de etkilidir. Güçlü saçlar ve tırnaklar için H vitamini ihtiyacınızı karşılamalısınız.

B12 B6 Vitamini: Beyazlamış saçları tekrar eski rengine dönüştürmeye çalışan bu vitamiler, aynı zamanda sinir sistemi ve beyinde bulunan metabolizmanın düzgün işlemesi açısından etkilidirler.

B2 Vitamini: Vücudun ihtiyacı olan B2 vitamini yeteri kadar alınmadığında saç köklerinde yağlanma, saç uçlarında kuruluk yaşanabilmektedir. B2 vitamini yeteri kadar alındığında saçlar daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşacaktır.

B3 vitamini: Yeteri miktarda B3 vitamini alınmadığı zaman, erken yaşlarda saç beyazlaması görülebilmektedir. Saç oluşumunda etkili olan pigmentler için B3 vitamini gereklidir. Saçların uzaması için de gerekli olan bu vitamini balık, fıstık ve kırmızı et ile alabilirsiniz.

B7 vitamini: Erkeklerde saç dökülmesinin başlıca sebepleri arsasında B7 vitamini eksikliği gelmektedir. Saç yapısının elastikiyetini arttırarak saçların uzamasını sağlar ve kırılmaların önüne geçer. Yeteri miktarda B7 alınmadığı zamanlarda saç derisinde kaşıntı ve pullanma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. B7 vitaminini beyaz et, karpuz ve balık gibi gıdalardan alabilirsiniz.

D vitamini: Sağlıklı bir saç yapısı için gerekli olan D vitamini, saç köklerinin sağlıklı yapısı için de oldukça önemlidir. Saçlarınızda dökülmeler meydana gelmeye başladıysa D vitamini eksikliğinde şüphelenebilirsiniz.

C vitamini: Sağlıklı saçlar ve sağlıklı bir vücut için C vitamini gereklidir. Antioksidon olarak çalışan C vitamin saçları sağlıklı bir şekilde parlaklık kazandırır. Saç kaybı yaşadığınızda D vitamini gibi C vitamini eksikliğinizde olabilir. Saç uzatmak için C vitamini etkili sonuçlar verir.

E vitamini: Saç uzatmak isteyenler saç derisinde kan dolaşımını hızlandırmak için E vitaminine ihtiyaç duymaktadır. Sağlıklı saçlar için mutlaka sağlıklı bir saç derisine ihtiyaç vardır.

Meltem
02.06.16, 11:46
Saç Uzatan Proteinler

Saç Uzatan Maddeler

Saç uzatmada daha önceki yazılarda saç uzatan bitkiler, saç uzatan yağlar, saç uzatan vitaminler ve saç uzatan mineraller konularına değindim Bu yazımda saç uzatıcı etkileri olan proteinleri anlatmaya çalışacağım. Saçlarınızın olağan hızından daha hızlı uzaması için kullanabileceğiniz bu broteimler, keratin ve arginin.


Keratin Saç Uzatma

Saçlarımız ve tırnaklarımız gibi uzuvların keratinden oluştuğu bir gerçek. Bu mekanizmanın işlevi saç derisini ve organları koruyan bir işleve sahiptir. Bu koruyucu uzuvlar karbon yapısında sert proteinlerden oluşur ve yapısına genelde keratin denir.

Keratin saç uzamasında etkili olabilmesi için onun yapı taşlarını bağlayan kükürte ve diğer vitaminlere ihtiyaç duyarlar zaten diğer yazılarda bu mekanizmayı anlatmış ve saç uzatma kürü tarifini formül olarak vermiştim. Yani Saç derinize uygulayacağınız keratin ve kükürt formu saçlarınızın daha hızlı uzamasında son derece önemli bir işlev görür.

Arginin Saç Uzatma

Arginin aslında bir amino asittir ancak bu amino asit proteinin yapı taşını oluşturur. Arginin büyüme hormonunu kontrol egttiği için saç uzamasında oldukça etkilidir son zamanlarda dht ye karşı yapılan çeşitli ev yapımı losyonlarda kullanılarak saç dökülmesi önlenmeye çalışılmaktadır. Arginin de saçların daha hızlı uzamasında keratin gibi etkili kükürt, çinko oksit, b3 vitamini, b5 vitamini, c vitamini ile birlikte saçları çok hızlı uzatma kapasitesine sahip bir amino asittir.