Daphne
22.05.16, 14:36
MALZEMELER
2 kg kuzu kuşbaşı et
Yarım kilo kuyruk yağı
Marinesi İçin;
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği İçin;
2 yemek kasığı yoğurt
Yarım kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Salatası İçin;
Marul
Maydanoz
Domates
Zeytinyağı ve nar ekşisi
Soğan Piyazı İçin;
Kuru soğan
Sumak
Zeytinyağı
Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı doğranmış etin ve kuyruk yağının marinesi için, sarımsağı dövün. Dövülen sarımsakları bir kaba koyup üzerine zeytinyağı, pul biber, kimyon, ve tuzu karıştırıp etlere dökün. Etlerin her yerine sosu yedirip marine olması için biraz bekletin. Marine olduktan sonra etleri ve kuyruk yağlarını şişlere dizin. Dizdikten sonra mangalda pişirin. Ekmeği için, unu bir kaba koyun. Üzerine yoğurt ve tuzu ekleyerek karıştırın. Son olarak suda ekleyerek hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezeleyip açın. Açtıktan sonra sacda pişirin. Salatası için, bütün malzemeleri doğrayarak bir salata yapın. Üzerine nar eksisi ve zeytinyağı dökün. Soğan piyazı için, soğanları piyazlık doğrayın. Üzerine kalan malzemerini de ekleyip karıştırın. Pişen etleri ekmeği,soğan piyazı ve salatası ile birlikte servis edin.
http://i.hizliresim.com/y4ARkj.jpg (http://hizliresim.com/y4ARkj)
2 kg kuzu kuşbaşı et
Yarım kilo kuyruk yağı
Marinesi İçin;
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği İçin;
2 yemek kasığı yoğurt
Yarım kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Salatası İçin;
Marul
Maydanoz
Domates
Zeytinyağı ve nar ekşisi
Soğan Piyazı İçin;
Kuru soğan
Sumak
Zeytinyağı
Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı doğranmış etin ve kuyruk yağının marinesi için, sarımsağı dövün. Dövülen sarımsakları bir kaba koyup üzerine zeytinyağı, pul biber, kimyon, ve tuzu karıştırıp etlere dökün. Etlerin her yerine sosu yedirip marine olması için biraz bekletin. Marine olduktan sonra etleri ve kuyruk yağlarını şişlere dizin. Dizdikten sonra mangalda pişirin. Ekmeği için, unu bir kaba koyun. Üzerine yoğurt ve tuzu ekleyerek karıştırın. Son olarak suda ekleyerek hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezeleyip açın. Açtıktan sonra sacda pişirin. Salatası için, bütün malzemeleri doğrayarak bir salata yapın. Üzerine nar eksisi ve zeytinyağı dökün. Soğan piyazı için, soğanları piyazlık doğrayın. Üzerine kalan malzemerini de ekleyip karıştırın. Pişen etleri ekmeği,soğan piyazı ve salatası ile birlikte servis edin.
http://i.hizliresim.com/y4ARkj.jpg (http://hizliresim.com/y4ARkj)