PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan ayi icin osmanli serbetleri


Daphne
22.05.16, 14:28
Elma Şerbeti Malzemeleri
2 kilo kadar yeşil elma
1 kg. toz şeker
2 litre su
2 adet kabuklu tarçın
2 adet elma kabuğu rendesi
Elma Şerbeti Tarifi
Elmaların kabuklarını soyun ve derin bir tencereye ikiye bölerek yerleştirin. Üstüne su, tarçın, soyduğunuz kabukları, şekeri ilave edin. Yaklaşık yarım saat kaynattıktan sonra ocaktan alın. İnce bir tülbent veya kevgirde süzün, soğutarak servis yapın.


Şeftali Şerbeti Malzemeleri
3 kilogram şeftali
1.5 kilogram toz şeker
4 adet karanfil
2 litre su
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı limon suyu

Şeftali Şerbeti Yapılışı
Şeftalilerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Derin bir tencereye önce şeftalileri, şeker, karanfil, limon kabuğu rendesi ve suyu ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Tülbentten süzüp, soğuk olarak servis yapın.


Limon Şerbeti Malzemeleri
2 adet limon suyu
1 kilogram şeker
2 litre su
100 gr. bal
3 adet karanfil

Limon Şerbeti Hazırlanışı
Derin bir tencereye limon suyu, toz şeker, karanfil ve balı koyun. 5-6 saat kadar bekletin. Üzerine suyu katarak yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Tülbentten süzüp, soğuk servis yapın.


Ahududu Şerbeti Malzemeleri
1 kilogram ahududu
15 gr. limon tuzu
1 kilogram şeker
4 adet karanfil
1 litre su

Ahududu Şerbeti Nasıl Yapılır?
Ahududuları temizledikten sonra şeker ile yoğurun. Yaklaşık 10 saat kadar bekletin. Sıkarak süzün. Su ilave ederek tekrar yoğurun. 15 gr. limon tuzu ve karanfilleri ekleyin, 20 dakika kadar kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.