PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karnabahardan Kısır


Kalben
19.05.16, 12:00
1 orta boy karnabahar
2 tutam maydanoz
1 tutam taze nan
5-6 dal taze soğan
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
1,5 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı kimyon (isteğebağlı)
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz

Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı rondodan geçirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavada kokusu çıkana kadar pişirin. Başka bir tavada ince ince doğradığınız soğanları salça ile pişirin. Karnabaharlar ılıkken salçalı soğan ile iyice karıştırın. 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı, ince kesilmiş taze soğan, kıyılmış maydanoz ve naneyi, limon suyunu ve baharatlarını karıştırın. İsterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz. Nar ekşisi ile servis edin.Afiyet olsun.