PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elma Şekeri Tarifi


Kalben
19.05.16, 11:50
2-3 adet elma
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Kırmızı gıda boyası
Tahta çubuk

Elmaları yıkayıp iyice kurulayın, saplarını çıkarıp yerlerine çubukları takın ve buzdolabında soğutun. Derin ve küçük bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kaynadığında limon suyunu ekleyin. Ardından elinizdeki gıda boyasının türüne göre miktarını ayarlayacağınız gıda boyasını ekleyin ve iyice karıştırın. Bu noktadan sonra eğer şeker termometreniz yoksa şekerin hazır hale geldiğini anlamak için su dolu bir çay bardağına kaynayan şekerden 1-2 damla atın. Eğer dağılmıyor ve katılaşıyorsa şekeriniz hazır demektir, hemen ocaktan alın. Soğumuş elmalarınızı üzerinde nemi varsa kurulayıp şekerin içine batırın ve bir kaşık yardımıyla boş bir yerinin kalmamasını sağlayın. Yağlı kağıt üzerinde serin bir yerde donmaya bırakın.
Afiyet olsun.